Business

Analyse van SOA-gerelateerde internetopzoekingen

De medische aanpak van seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s) is vaak uitgesteld en ontoereikend, waardoor de kansen om ziektepatronen vast te stellen en aan te pakken beperkt zijn. Gegevens van internetzoekmachines kunnen een succesvolle, betaalbare en representatieve aanvulling vormen op het huidige surveillancesysteem. De mogelijkheid om via Google Trends geïdentificeerde zoekmachinegegevens te verkrijgen is gebruikt om een sterke en statistisch significante correlatie aan te tonen tussen SOA-gerelateerde zoekopdrachten en SOA-percentages.

Door zijn eenvoud, anonimiteit en goedkope tot geen kosten is het internet een waardevolle bron van informatie over gezondheid. Elke dag zoeken miljoenen mensen online naar informatie over hun gezondheid. 

De meeste van deze mensen beginnen hun zoektocht op zoekmachines zoals Google.  Waar ze zoeken naar online SOA tests platforms door het gebruik van het internet zouden mensen in staat zijn om trichamonas test evenals deferente SOA’s van online laboratoria te kopen.  

Zoekwoorden en ziektecijfers voor seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s) Er was een sterk en positief verband tussen het percentage gonorroe per staat en de hoeveelheid gonorroe-zoekzinnen, wat typisch is voor internetgebruikers en SOA-gerelateerd zoekgedrag. Ontdekt werden variaties in gebruikerskenmerken die samenhangen met de prevalentie van SOA-zoekopdrachten, in het bijzonder dat demografische gegevens belangrijke factoren waren in een hoogrisicosteekproef, terwijl seksueel risicogedrag significant was in een laagrisicogroep.  Zoekwoorden op internet om na te gaan of er trends zijn in specifieke zinnen die mensen gebruiken om SOA-informatie te verkrijgen. Door gebruik te maken van 

Google Trends voor SOA kan de specificiteit worden verhoogd als er variaties zijn in de inhoud van de zoektermen als gevolg van demografie of onveilig gedrag.

Seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) zoals chlamydia, gonorroe, syfilis en trichomonas komen de laatste jaren wereldwijd steeds vaker voor. Het internet is een waardevolle bron voor het verkrijgen van informatie over gezondheidsproblemen en SOA’s online. Mensen die een SOA test thuis kopen van verschillende online winkel in de markt en laten zich testen. Het zoeken van gegevens in grote steden met betrekking tot SOA-gerelateerde infecties en online laboratorium internet is het efficiënte en succesvolle platform. SOA-gerelateerd zoekvolume werd gevonden met behulp van Google Ads Keyword Planner.

Tijdens de COVID-19 epidemie was er een opmerkelijke stijging van online zoekopdrachten naar seksueel overdraagbare aandoeningen. Dit zou een aanwijzing kunnen zijn dat de traditionele gezondheidszorg minder toegankelijk is en dat gevaarlijk seksueel gedrag toeneemt.

Slotopmerkingen 

Analyse van STD-gerelateerde zoekopdrachten op internet kan belangrijke informatie bieden over de zorgen van mensen over hun seksuele gezondheid. Bovendien kan het professionals in de volksgezondheid helpen de behoeften van verschillende groepen beter te begrijpen en te bedienen.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.