Business

De vele voordelen en toepassingen van LED-verlichting op zonne-energie

Technologische vooruitgang heeft LED-verlichting op zonne-energie tot een aantrekkelijke verlichtingsoplossing gemaakt.

LED-verlichting op zonne-energie wordt voor veel meer gebruikt dan een decoratieve manier om een buitenruimte te verlichten. Ze vinden toepassingen in veiligheidsverlichting, parkeerterreinen in winkelcentra en worden zelfs gebruikt om parken ‘s nachts te verlichten. Met vooruitgang in productietechnologie en efficiëntie zou LED-technologie op zonne-energie bijna elk bestaand verlichtingsproduct kunnen vervangen. Er is nog nooit een milieuvriendelijkere manier geweest om ons leven te verlichten met een lange levensduur en energiezuinigheid.

Grondbeginselen van LED-technologie die wordt gebruikt in verlichting op zonne-energie

LED staat voor Light Emitting Diode. Omdat LED’s zo klein zijn, worden er meerdere in een rij of cirkelvormig patroon geïnstalleerd en aangesloten op een elektrisch circuit. Er gaat energie verloren wanneer elektronen door de speciaal ontworpen halfgeleider naar de LED reizen. De energie die ze verliezen wordt uitgezonden als fotonen, die wij zien als licht. Omdat er weinig tot geen warmte vrijkomt en de gloeidraad nooit doorbrandt, kunnen LED’s ongelooflijk lang meegaan. De meeste hebben een levensduur tot 100.000 uur, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het gemiddelde van 1-3.000 uur voor typische gloeilampen. Het feit dat lichtgevende dioden grote hoeveelheden licht kunnen produceren met een laag energieverbruik, betekent dat lichtgevende dioden perfect zijn voor gebruik in zonne-energietoepassingen.

De vele voordelen van LED-verlichting op zonne-energie

De meest voor de hand liggende voordelen van het gebruik van LED-verlichting op zonne-energie zijn kostenbesparingen door energiezuinigheid en een lange levensduur. Het feit dat ze heel weinig kosten om te gebruiken na de initiële aanschafprijs (iets hoger dan traditionele lampen) maakt LED-verlichting erg aantrekkelijk. Zonnelampen zijn een zeer doe-het-zelfvriendelijke manier om Iplux-tuinpaden te verlichten. Aangezien u zich geen zorgen hoeft te maken over bedrading, zijn de installatiekosten minimaal. Dit betekent ook dat ze overal kunnen worden geïnstalleerd waar verlichting nodig is.

Moderne ontwikkelingen in LED-verlichting op zonne-energie

Met elke generatie LED’s die op de markt komt, zien we een aanzienlijke toename in de hoeveelheid licht die ze kunnen uitstralen. Onlangs zijn ze krachtig genoeg geworden om de gebruikelijke gloeilampen of fluorescentielampen in de meeste huizen en bedrijven te vervangen. We krijgen zowel meer kleuren als meer helderheid. Sommige mensen die zich in het verleden beledigd voelden door de blauwachtige tint van LED’s, hoeven zich geen zorgen meer te maken. Het kleurbereik van een lamp wordt gemeten in Kelvin (K), en een typische halogeenlamp heeft een Kelvin-classificatie van 3000 (K). LED’s kunnen nu dezelfde Kelvin (K)-classificatie of kleur produceren die mensen gebruiken van halogeenlampen. Dus het gebruik van zonne-LED’s in huis is nu een duidelijke mogelijkheid voor meer mensen.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.