Business

Wat zijn de verschillende soorten voetbalschoenzolen?

Bij het winkelen voor voetbalschoenen kijken de meeste mensen naar de bovenkant van de schoen voor ademend vermogen, comfort en stabiliteit. Er moet echter ook rekening worden gehouden met de zool van de voetbalschoen. Vooral omdat het de ervaring van bewegen en rennen op verschillende speeloppervlakken bepaalt. Om het meeste uit uw activiteit te halen, moet u ervoor zorgen dat uw buitenzool overeenkomt met het type oppervlak of grond waarop u gaat spelen.

De juiste buitenzool voorkomt blessures en slechte werpprestaties die het gevolg kunnen zijn van het gebruik van de verkeerde buitenzool voor een bepaalde ondergrond. De verscheidenheid aan buitenzolen die beschikbaar zijn voetbalschoenen kopen is ontworpen om maximale tractie, stabiliteit en comfort te bieden, zelfs bij het lopen op hoge snelheden. U kunt uw voeten ook in extreme hoeken op een bepaald oppervlak vergrendelen en van richting veranderen. Door de enige beschikbare opties te kennen, kunt u degene kiezen die het beste bij uw spel past.

Verwisselbare noppen – Geweldig voor het maximaliseren van tractie op gladde speelvelden. De noppen zijn van metaal en lang, zodat ze in modder of zachte oppervlakken wegzinken, waardoor ze meer grip krijgen bij het draaien en rennen. Noppen stellen spelers in staat om noppen van verschillende grootte aan te spannen of vast te klikken om aan de weersomstandigheden of speelveldomstandigheden te voldoen, waardoor ze in deze omstandigheden betere prestaties kunnen leveren. Studs zijn verkrijgbaar in lengtes van 12 mm tot 18 mm en hebben het voordeel dat ze vervangbaar zijn wanneer ze beschadigd of versleten zijn.

Astroturf buitenzool – Een scherpere, kortere schuimrubberen buitenzool voor voetbalschoenen gegoten in een koolstofrubberen buitenzool voor een sterke grip, vooral op synthetische oppervlakken. De beste buitenzool voor zowel harde zandvelden als velden met synthetische rubberen kruimels.

Gegoten noppen – De buitenzool met gevormde noppen is gemaakt van rubber en is het beste voor hardere kunstgrasvelden. De noppen zijn veel korter in vergelijking met metalen noppen, dus je hebt een stevige grip op droge velden en ze zijn ook erg comfortabel onder je voeten.

Zaalzolen – Zaalvoetbalschoenen hebben zolen van non-marking rubber. Gum rubber zorgt voor maximale grip op gladde binnenvelden en houten oppervlakken. Het rubber zorgt er ook voor dat er geen sporen op de vloer achterblijven, ongeacht de snelheid van het spel. Tijdens het spelen op hardhouten vloeren warmt de rubberen buitenzool op voor betere grip. Door zijn stabiliteit en uitstekende grip is de buitenzool perfect voor zaalvoetbalwedstrijden en alle zaalvoetbalwedstrijden.

Zoals je ziet kan de zool van je voetbalschoen een enorme impact hebben op je prestaties. Het laatste wat je wilt is eindigen met schoenplaatjes die het moeilijk maken om goed te spelen op een bepaalde ondergrond. Het is altijd belangrijk om je schoenen af te stemmen op het type grond of voetbalveld waarop je speelt om optimale resultaten te behalen tijdens het spelen.

 

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.